Μηχανές Προσαρμοσμένης Αναζήτησης : για να ψάχνει ότι θες, εκεί που το θες

Standard

Μια πολύ χρήσιμη δυνατότητα που παρέχει ο γούγλης, δωρεάν φυσικά, είναι η δημιουργία Μηχανών Προσαρμοσμένης αναζήτησης ώστε να αξιοποιείται η δύναμη του για τη δημιουργία μιας αναζήτησης που περιλαμβάνει επιλεγμένους από το χρήστη  έναν ή περισσότερους ιστοτόπους ή συγκεκριμένες ιστοσελίδες.

Πέρα από το προφανές, δηλαδή ένα custom ψαχτίρι για το site σου, μπορείς να κάνεις δυναμικές αναζητήσεις για τα πάντα. Έστω ότι ψάχνεις συχνά π.χ. για βίντεο που να σου δείχνουν νέα μοντέλα αυτοκινήτων. Αντί να ψάχνεις γενικά και αόριστα, μπορείς να δημιουργήσεις μια μηχανή προσαρμοσμένης αναζήτησης που να αναζητά βίντεο για νέα μοντέλα π.χ. στα youtube, vimeo.com, google.video.com, archive.org και όπου αλλού εσύ επιλέγεις ταυτόχρονα.

Τα αποτελέσματα αυτής της αναζήτησης μπορείς να τα έχει σε μορφή ροής RSS και να βλέπεις άμεσα ότι ανεβαίνει, να τα προσθέσεις στο blog σου ή απλά να τα βλέπεις σε μια σελίδα όπως όλες τις αναζητήσεις του γούγλη.

Δείτε μια δική μου, απλοϊκή μέχρι στιγμής, μηχανή :

  • How-to search engine
    Περιλαμβάνει αναζήτηση στα video.google.com, howstuffworks.com, how-to.com, howto.wired.com, howcast.com, metacafe.com/videos/how_to, mashable.com/category/how-to-web, .wikipedia.com, ehow.com, youtube.com και σε μερικά ακόμα.

Περισσότερα για τις Μηχανές Προσαρμοσμένης αναζήτησης του γούγλη στο google.gr/cse.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s